KIKKIland-en omtumlande värld...

 
Moder KIKKI tröstar ett försupet fan i teaterstycket KIKKIland.
 
Så blev det äntligen av! Drottningar! begav sig till Göteborg och tog del av KIKKIland. Och snacka om omtumlande!
Det hela börjar med KIKKI i turnébussen och en kråka i halsen som gör att man skräckslaget sätter sig upp. "Ska KIKKI klara av att sjunga, eller måste hon ställa in?" Men inte. Halvvägs inne i Alla dagar som kommer och går levererar vår sångDrottning! som det proffs hon är.
Men så byts inrikting till en  sprucken familj där modern gör sig redo för KIKKIs uppträdande i byn. Samtidigt som nya mannen super blir det hela mer och mer makabert. Dottern fyller år och som present tänker styvfadern belägra henne.
Först vet man inte vad man ska tro. På ena sidan KIKKI som sjunger sina hits och den andra denna spillra av familjeliv som försöker existera. Och mer elände väntar.
Efter första akten är man så matt av allt elände att man knappt bemäktar med KIKKIs klämkäcka sång.
Men det är just den som lyfter allt. De tre familjerna i dramat påverkas alla av la KIKKIs sång och låttexter.
 
När akt 2 börjar bävar man nästan för vad mer elände som komma skall. Och nog kommer det alltid. Men också KIKKIs sånger som lyfter hoppet och stödjer storyn.
I akt 2 är det mer KIKKI och mer sång-och mer elände.
 
Men slutet är raffinerat och det goda vinner som sig bör-även om man är litet fadd i munnen efter allt drama...
KIKKI glittrar och byter scenkläder 3 gånger. Kulisserna är fantastiska-hela scenen vrids om allt eftersom storyn utvecklas.
Folkparken är komplett, turnébussen och Icaaffären likaså.
 
Publiken sjunger med och klappar igenkännande. Papaya Coconut, Dag efter dag,Bra vibrationer, nya stycken som Första dagen på resten av mitt liv.
Mest liv blir det när KIKKI kör Joddlarkärlek och publiken joddlar med mellan klappandet.
 
Allt avslutas med nya KIKKIland, en låt som handlar om hur allt är bättre i just KIKKIland. Och det kanske det blir efter slutet när ondskan tycks besegrad.
 
Finfina skådespelarinsatser-det är ju trots allt Göteborgs Stadsteater vi har att göra med. Recensionerna har varit splittrade och så kan man nog sammanfatta det hela; Splittrande omtumlande.
 
Men visst är det här en av höjdpunkterna i KIKKIs karriär. Nu kan hon kalla sig teaterskådis också , allas vår sångDrottning!
 
eja
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0